Transkalendern

Nu finns den äntligen här! Transkalendern 2018!
För femte året i rad har RFSL Stockholm tillsammans med ett nytt gäng transaktivister skapat en alldeles fantastisk väggkalender. Köp ditt alldeles egna exemplar för 150 kr (+ 25 kr i frakt) = 175 kr och bidra till RFSL Stockholms arbete för transpersoner. Exempelvis Transit Stöd- och samtalsgrupper eller Newcomers Stockholm Trans.
Swisha 175 kr till 123 354 83 44.
Märk betalningen TK 2018,och skriv ditt namn och adress så skickar vi den till dig.
Om du hellre vill betala mot faktura skicka oss ett mejl, info@stockholm.rfsl.se, med dina adressuppgifter så kontaktar vi dig. Om du är intresserad av tidigare års kalendrar skicka oss ett mejl till info@stockholm.rfsl.se.
Tack för att du är med och stödjer kampen för transpersoners rättigheter!

 

Varför släpper RFSL Stockholm en Transkalender?
RFSL Stockholm gör Transkalendern för att synliggöra transpersoner och deras livsvillkor och för att samla in pengar till RFSL Stockholms arbete för transpersoner och allas vår rätt att vara och leva som en vill. Behovet är stort och idag kan vi till exempel inte ta emot om alla som har ett behov av stöd eller av en trygg plats, fri från trakasserier och kränkningar.

Nu uppmanar vi alla som tycker att alla har rätt att leva som de vill, att köpa en eller flera kalendrar. Har du ett företag, varför inte ge bort Transkalendern i julklapp till dina medarbetare?

Vad kostar kalendern och var kan jag köpa den?
Kalendern kostar endast 150 kronor (plus 25 kronor i frakt =  175 kronor). Du kan köpa kalendern när du besöker RFSL Stockholms lokaler på Sveavägen. Du kan även beställa kalendern genom att skriva till RFSL Stockholm på info@stockholm.rfsl.se eller köpa den online på qx-shopen på www.qx.se. Vill du beställa ett större antal kalendrar, till exempel om du vill ge bort den till alla medarbetare på ditt företag, uppmanar vi dig att skriva till vår e-postadress. Vi kan då skicka dig en faktura på din beställning. Alla kalendrar skickas ut i god tid innan nästa år.

Varför samlar RFSL Stockholm in pengar?
Kränkningar, våld och diskriminering är fortfarande en del av många hbtq-personers vardag och transpersoner är särskilt utsatta. För att kunna stärka vårt arbete mot diskriminering, skapa opinion och påverka beslutsfattare samt ge fler trans- och andra hbtq-personer stöd och trygga mötesplatser behöver vi mer pengar. Nu hoppas vi att alla som vill ha ett öppet samhälle för alla köper en Transkalender. Varför inte ge bort den som julklapp till alla medarbetare på ditt företag?

Vad kommer pengarna användas till?
Pengarna som samlas in kommer att stärka RFSL Stockholms arbete mot diskriminering och ge oss möjligheter att stödja och stärka fler transpersoner.

Idag behöver vi bland annat pengar till att ge unga transpersoner en bättre livssituation och självkänsla i dessa projekt:

TRANSIT
Vi behöver pengar för att kunna driva Transit, våra samtalsgrupper som syftar till att stärka unga transpersoner. Arbetet följer en beprövad samtalsmetod. Gruppsamtalen ger unga transpersoner en trygg plats där de kan träffas och dela erfarenheter med varandra.

HBTQ-KOJAN
Under de senaste tre åren har RFSL Stockholm hjälpt hundratals unga hbtq-personer, däribland många transpersoner, genom ett framgångsrikt mentorsprogram på internet. Idag är unga hbtq-personer betydligt mer utsatta för våld och kränkningar än andra unga och den psykiska ohälsan är hög. Med pengar från Transkalendern kan vi fortsätta stödja unga transpersoner som själva står utan förebilder och saknar vuxna som förstår och stöttar. Under mentorsprogrammet får unga trans- och andra hbtq-personer i behov av samtalsstöd under tio veckor chatta med en trygg vuxen som själv är hbtq-person. Resultatet visar att mentorsprogrammet leder till en förbättrad livssituation och stärkt självkänsla. Projektet startade med finansiering från Arvsfonden, men eftersom finansieringen var treårig är det nu en verksamhet som RFSL Stockholm finansierar helt själva. Samtidigt står många trans- och andra hbtq-personer på kö för att få stöd i mentorsprogrammet. Med de insamlade medlen kan vi se till att de och andra unga hbtq-personer får stöd även i framtiden.

Varför gör RFSL Stockholm en egen insamling?
RFSL Stockholm har ett behov av att få mer resurser för att kunna stärka arbetet mot diskriminering och ge ytterligare stöd till transpersoner i Stockholmsområdet. Idag finansieras verksamheten framför allt genom kommunala föreningsbidrag, bidrag från Stockholm läns landsting och projektstöd från Arvsfonden. Utan mer pengar hotas till exempel det viktiga mentorsprogrammet för unga hbtq-personer. Med mer pengar kan vi även i större grad påverka och skapa opinion samt skapa mer mötesplatser för transpersoner.

Du kan gilla Transkalendern – RFSL Stockholm på Facebook och få info direkt vid nyheter angående kalendern.

front_foto

lea

transcalendar_front

2 reaktioner på ”Transkalendern

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s