Black Coffee HBTQ – vilande

We’re loud! We’re here! We’re black and we’re queer!

Black Coffee HBTQ är en separatistisk, feministisk och antirasistisk grupp och rörelse av och för svarta afrikansvenska HBTQ+ personer. Black Coffee HBTQ har funnits sedan augusti 2015 och är en syskonorganisation till Black Coffee, den separatistiska rörelsen och organisationen för svarta afrikansvenskar.

Förutom att vara ett stöd för svarta HBTQ+personer och ett safe space så höjer vi den svarta rösten i den vitnormativa HBTQ-rörelsen samt lyfter fram våra frågor i den hetero- och cisnormativa antirasistiska kampen.

Vi arrangerar träffar där vi bland annat kan samtala, erbjuda stöd, hjälp och dela med oss av erfarenheter, tips och råd. Allt från filmvisningar till samtal och fikaträffar. Träffarna är separatistiska för svarta afrikansvenska HBTQ+ personer, men vissa träffar inkluderar allierade.

Vi samarbetar gärna med andra organisationer/individer som delar våra värderingar om feminism, antirasism, intersektionalitet och normkritik.

Vi är en ständigt växande grupp och rörelse som alltid välkomnar varmt nya medlemmar! Gruppen finns som en hemlig grupp på Facebook. Vill du/ni vara med, har frågor eller funderingar så får ni gärna kontakta gruppens grundare och admins, Juliet Atto och Samuel Girma, på Facebook eller via mail: sthlmhbtq@blackcoffee.nu. Vi finns också att följa på sociala medier @BlackCoffeeHBTQ.