Operabögarna

Operabögarna är en medlemsgrupp inom RFSL Stockholm som startades 1997. Från början var ett 30-tal killar i alla åldrar med. Numera har vi ca 260 medlemmar, både killar och tjejer. 2002 fick vi vår första systerförening när en grupp startade i Madrid, Spanien.

Medlemskap

Du som är gay och gillar opera skall naturligtvis vara medlem i OperaBögarna. De flesta av oss bor i Stockholm, men vi har även medlemmar i Göteborg, Uppsala, Eskilstuna, Jönköping och på Gotland. Några medlemmar bor utomlands, till exempel i Tyskland, Belgien, England och i Spanien. Tjejer och killar i alla åldrar är välkomna, bara du är gay och gillar opera. Våra medlemmar är från 20 år till ca 70 år. Vi tar inte ut någon medlemsavgift, men vi rekommenderar att du är medlem i RFSL.

Arbetsgruppen

OperaBögarna leds av en arbetsgrupp på fyra personer. Arbetsgruppen planerar evenemang, håller kontakt med artister och föreläsare, bokar lokaler, sköter adressregister och ekonomi m.m. Vi som är med i arbetsgruppen är Göran Gademan, Roger Wallén, Micke Andersson och Åke Andersson.

Vill du vara med och jobba med OperaBögarna kontaktar du oss genom ob@stockholm.rfsl.se.

Har du idéer på roliga, tokiga och spännande evenemang med gay- och/eller operainriktning som du tror skulle passa OperaBögarna? Är det någon artist eller föreläsare du vill höra? Hör av dig till arbetsgruppen via mail, så får vi se vad vi kan hitta på.

Aktiviteter

OperaBögarna är främst en grupp av social karaktär och våra arrangemang sker oftast i samband med intressanta operaföreställningar runtom i Sverige. Löpande information om aktiviteter sker främst via mejl. Ett traditionsenligt arrangemang är vår ”Glöggfrossa” i juletid, då en hemlig gäst förhöjer stämningen.

Aktuellt

Kommande evenemang kan du alltid hitta på kalendariet. Observera att anmälan krävs till de olika evenemangen.

Våra favoriter:

Vi lyssnar på allt från Jussi Björling, Plácido Domingo och Nicolai Gedda till Birigt Nilsson, Maria Callas och Elisabeth Schwarzkopf. Vem lyssnar du på? Gå med i OperaBögarna och hitta dina själsfränder och gelikar i operavärldens härliga och inspirerande sfär.

Stockholm Pride

Genom åren har Operabögarna varit aktiva på Stockholm Pride genom gå med i paraden och framföra olika föreställningar. 2007 genomfördes en stor galakonsert i samarbete med Folkoperan, ”Glitter and be Gay”. Har du en bra idé om vad vi kan göra på Pride? Hör i så fall av dig till vår arbetsgrupp genom mailen nedan.

Kontakta oss via: ob@stockholm.rfsl.se
Välkommen att höra av dig!