Regnbågsfamiljer längs linje 17

Vår medlemsgrupp syftar till att nätverka familjer emellan i vårt lokalsamhälle. Vi, som är med i gruppen, bor (eller tycker om att hälsa på) längs tunnelbanans linje 17 – från Skärmarbrink till Skarpnäck. Ibland avtalar vi om att ses helt spontant. Andra gånger planerar och arrangerar vi verksamhet, själva eller tillsammans med andra föreningar i vårt område. Det forum vi använder mest är vår Facebook-grupp, där vi till exempel utbyter erfarenheter, tips och idéer. Vi uppmuntrar våra medlemmar att tipsa varandra om och arrangera sånt som inte kostar nåt och som finns inom promenadavstånd i vårt område.

Gruppens huvudfokus är barnen vi har omsorg om. Vi som är med är föräldrar, faddrar, bonusvuxna, gudföräldrar… Vi vill ge barnen möjlighet att träffas och lära känna varandra, för att ge dem tillgång till ett nätverk av familjer i deras hemby. Och vi vuxna som bryter normer kan ibland behöva ett nätverk för stärka och peppa varandra i omsorgsansvarets alla utmaningar och glädjeämnen.

Med regnbågsfamilj menar vi alla konstellationer där någon eller flera medlemmar identifierar sig som hbtqi och/eller bryter mot heteronormer, cisnormer.

Genom RFSL Stockholm är vi andelsägare i Bagarmossen Folkets Hus och har möjlighet att hyra lokaler där till reducerat pris för våra aktiviteter. Vi har också möjlighet att samarbeta med andra föreningar och verksamheter i området, så som Bergholmstorpet och Skarpnäcks kulturhus. Alla som bor eller vistas i vårt område och har idéer till verksamhet är varmt välkomna att ta egna initiativ i gruppen!