Transanhöriggruppen (TAG)

Inloggningssida för TAGmedlemmar

Vi är anhöriga till transpersoner och träffas regelbundet för att lära oss mer om trans, utbyta erfarenheter och stötta varandra – i både med- och motgångar. Vi ses ungefär sex gånger om året i RFSL Stockholms lokaler, vanligtvis på vardagskvällar.

2019 års planerade tider är:

Tisdag 19 februari

Onsdag 10 april

Tisdag 28 maj

Tisdag 10 september

Onsdag 16 oktober

Tisdag 3 december

Vi ses kl 18.00 Vita Huset på Alsnögatan 7. Kommer du för första gången, och vill komma i kontakt med oss innan, kan du skriva till oss på tag@stockholm.rfsl.se.

Med anhörig menar vi alla som känner sig som en anhörig (vi är både föräldrar och partners i gruppen). Med transpersoner menar vi alla som känner sig som en transperson.

Vi välkomnar alltid nya deltagare. Du kontaktar oss enklast genom att maila till tag@stockholm.rfsl.se. Där kommer du i kontakt med oss som har startat gruppen; vi svarar gärna på alla frågor som du har om vår grupp!

Välkommen in i vår gemenskap!

22 reaktioner på ”Transanhöriggruppen (TAG)

 1. Hejsan.

  Jag heter Amanda och har en kompis som precis har kommit ut med sin transsexualitet och jag skulle vilja veta mera hur jag kan vara till stöd för min vän.

  Mvh Amanda.

  • Hej Amanda. Maila till tag@stockholm.rfsl.se så kan de säkert ge dig tips och råd. Annars är mitt tips att du pratar med din vän och frågar hur du kan vara ett så bra stöd som möjligt.

   //Kim – Transansvarig RFSL Stockholm

 2. Hej!
  Jag är en tjej som just påbörjat processen för att få en remiss skickad för könsbyte från tjej till kille. Jag är 27 och undrar vad för samtalsgrupper/forum ni har där man kan få stöd och råd.

  Mvh Alex

  • Hej Alex.
   aQTivitet är en grupp du kan vända dig till för sociala aktiviteter, eller transcafëet som träffas en gång i månaden.
   Tyvärr har vi ingen kontinuerlig verksamhet för trans*personer över 25 för stöd och råd. Men det kan du få av andra på sociala aktiviteter också. Annars kan du också maila till kim@rfslstockholm.se

   //Kim

 3. Hej!
  Jag undrar om ni kommer med nya samtalsgrupper för ungdomar och anhöriga.
  Och ungefär när dom startas om det kommer nya.

  MVH Wincent.

 4. Hej
  Fick länk av min ickebinära 18åring.
  Är tämligen ny i situationen som förälder och gör vårt bästa för att stötta och bekräfta, vilket kanske inte alltid fungerar men det tar väl lite tid antar jag.
  Vill gärna ha info om möten i vår!!
  Många hälsningar
  /maggan

 5. Hej, jag är ung och min mamma är transfobisk, vad ska jag göra? Jag och min bror är båda FtM transgenders.

 6. Hej,
  Min vuxna son är, enligt egen uppgift, transexuell. Det har jag inget problem med, men jag har ett stort problem med att det inte går att prata med hen. Vi har haft många konflikter, som från början alltid har handlat om hens cannabisrökning och hens självmedicinering med utlandsbeställda hormoner. Jag tycker inte att det är klokt att hålla på med sådant och där kommer jag aldrig att ändra mig. När jag säger detta, så gör min son alltid om det till att jag är transofobisk och att jag attackerar hens identitet. Finns det ingen stödorganisation, som berättar för transexuella med ett missbruk, att man 1. inte ska självmedicinera och använda droger 2. att man bör ta tag i missbruket först? Det finns ju inte en läkare, som hade gått med på att låta en person, som har rökt cannabis dagligen i över fem år, genomgå en könskorrigering.
  Bekymrad mamma

  • Hej Mia, och tack för dina frågor. Det där är helt klart en klurig situation. Jag skulle råda dig att kontakta Transanhöriggruppen på tag@stockholm.rfsl.se för att se om samtal med andra transanhöriga kan hjälpa dig på något sätt. En specifik organisation som du pratar om finns inte vad jag vet. Beroende på hur ungt ditt barn är skulle hen också kunna ta del av våra Transit-samtal (som är upp till 25 år), som görs i samarbete med kuratorer med hbtq-kompetens. Mer info här: https://rfslstockholm.se/engagemang/stod/transit/. Hoppas detta hjälper!

 7. Vill gärna komma i kontakt med gruppen för transbarn och deras viktiga vuxna, men vet inte hur jag ska gå till väga.

 8. Snälla kan inte ni bara skriva nån tid då anhöriga kan träffas. Har väntat på nåt sånt i 6 år nu å när det äntligen händer så e det ingen som vet nåt….

 9. Det går inte att skicka mail till adressen som angivits ovan, får felmeddelande på att adressen inte är giltig. Hur kommer jag i kontakt med Transanhöriggruppen?

 10. Hej!
  Vet ni om det finns någon Trananhöriggrupp i Sörmland? Katrineholm, Eskilstuna?
  Jag bor i Flen och skulle gärna träffa andra föräldrar till transpersoner.

 11. Finns det föräldrar till yngre transbarn som man kan få kontakt med? Bor inte i sthlm. Har en ”son” på snart 5år som tydligt säger att hen är en hon och blir ledsen när alla säger han. Vore toppen att höra andra i samma situation.

Kommentarer inaktiverade.