Funkisprojektet

Vi inom Funkisprojektet vill förändra diskriminerande normer så att alla har möjlighet att vara den man önskar och leva det liv man vill!

Vi vet att normer rörande funktionalitet, sexuell läggning, kön, hudfärg, ålder, religion, könsidentitet och uttryck påverkar hur du blir bemött och vad du har för rättigheter. Dessa normer gäller där man bor, där man jobbar och även när det kommer till vilka som får ta plats i en organisation. Funkisprojektet startades efter att RFSL Stockholm gjort förstudien Funkisrapporten – ’Och aldrig mötas de två’ samt efter andra studier som också de visade att stor kunskapsbrist råder inom området för normbrytande funktionalitet och sexualitet.

Funkisprojektet erbjuder kostnadsfria normkritiska utbildningar för personer som jobbar inom verksamheter som omfattas av Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) samt till funktionshindersorganisationer. Vårt mål med utbildningarna är att öka kunskapen och medvetenheten om funktionsvariationer och sexualitet.

Vi erbjuder:

  • Kostnadsfria utbildningar, läs mer på http://www.funkisprojektet.se/utbildningar/
  • HBTQ-häng för personer som har erfarenhet av kognitiv funktionsnedsättning och befinner sig inom (eller är intresserad av) hbtq-communityt.

RFSL har inte varit bra på att anpassa våra verksamheter och tänka på vad våra målgrupper har för behov. Det har inneburit och innebär att hbtq-personer med erfarenhet av normbrytande funktionalitet både har blivit och känt sig utestängda. Av den anledningen har vi satsat på att internutbilda RFSLs personal om funktionsmaktsordningen och om hur vi på RFSL kan göra våra verksamheter mer tillgängliga. RFSL Förbundet, RFSL Stockholm och RFSL Ungdom har utbildats och ska få fortsatt utbildning genom våra samarbetspartners.

Funkisprojektet samarbetar med en mängd olika personer. Personer som jobbar inom verksamheter som omfattas av LSS, personer som jobbar på dagliga verksamheter, personer som är hyresgäster på gruppboenden, personer från funktionshindersorganisationer. Helt enkelt personer som har en massa kunskap och erfarenheter när det kommer till begränsande normer och vad det har för konsekvenser.

LÄS MER OM FUNKISPROJEKTET PÅ http://www.funkisprojektet.se

KONTAKTA OSS

Funkisprojektet är ett samarbetsprojekt
mellan RFSL Stockholm och RFSL Förbundet.

Projektledare
Lisa Ericson, tjänstledig från 30 maj 2017- 1 juni 2018

Kontakta

Projektledare
Kristina Ullgren
073 523 69 54
kristina.ullgren@rfsl.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s