Egalia

Egalia – hänget för HBTQ-isar 13-19 år

Besök också gärna Egalias alldeles egna hemsida! www.egaliaung.se

Om Egalia
Egalia har öppet varje måndag och torsdag mellan klockan 17.00-20.00.
Egalia är ett fritidshäng för unga som funderar kring homo-, bi- och/eller transgrejer.
Vi som ses på Egalia är mellan 13 och 19 år och en salig blandning av bin, trans, vet inte riktigt, genderbenders, flator, jag vill inte definiera mig, queers, homosar, transgenderister, bögar… listan kan göras ännu längre!

Varför Egalia?
Det finns tydliga regler i till exempel skolan för hur man får vara och inte får vara. Om man inte passar in i kraven på att vara kille eller tjej på förväntade sätt, eller vem man ska bli kär i så kan det ibland kännas tufft och ensamt. Vi tycker att det är viktigt att alla vet att man inte är ensammast i världen och därför har vi fixat ett ställe som vi kan träffas på. På Egalia är det vi som sätter reglerna, här får alla vara precis som dom är.

Vad händer på Egalia?
Egalia fungerar ungefär som en vanlig fritidsgård. Det finns alltid minst tre ledare på plats som tar hand om dig om du är ny. En vanlig kväll kommer mellan 25 och 40 ungdomar till Egalia.

Det kommer alltid flera nya varje gång, så kom du också!

Det brukar alltid hända roliga saker på Egalia. Tusen pyssel, föredrag, författarbesök, temakvällar, teater, filmkväll, bowling och andra roliga event. Och massa snack med nya människor så klart.

Det är helt gratis att hänga på Egalia och du behöver inte vara medlem eller något sånt. Varje gång får man också lite mat.

Hitta hit
Adressen är Alsnögatan 7, plan 3, Danvikstull.