Årliga utmärkelser

RFSL Stockholm har genom åren delat ut priser till personer och organisationer som har varit betydande för att hbtq-personers rättigheter i Sverige och i Stockholm har ökat, och samtidigt uppmärksammat de som har gjort det motsatta. Sedan 1978 har vi därför delat ut Rosa Tisteln (tidigare Homofobipriset) till de som har motarbetat hbtq-rättigheter och Regnbågspriset (tidigare Guldlambdan) till de som har arbetat för ökade rättigheter. Priserna delas ut i samband med Stockholm Pride, och på prisernas respektive sidor kan du läsa mer om dem, och vilka som har fått ta emot priserna genom åren.

År 2013 införde RFSL Stockholm även två nya priser; Gamla Hjältars pris och Årets Eldsjäl, som delas ut till personer vars långsiktiga insats har betytt mycket för hbtq-samhället och till volontärer inom RFSL Stockholm, för deras idoga arbete inom föreningen. På prisernas respektive sidor kan du läsa mer om vilka som har tagit emot utmärkelserna och vad de innebär.

Ifall du har nomineringar eller funderingar på personer eller organisationer som är värdiga mottagare till någon av priserna är du välkommen att kontakta RFSL Stockholms styrelse.

2 reaktioner på ”Årliga utmärkelser

  1. Ping: Nominera till RFSL Stockholms priser! | RFSL Stockholm

  2. Ping: Nomineringar! | RFSL Stockholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s