Lambda IF

aQtivitet (vilande) | Gympa | Korpfotboll (vilande) | Volleyboll

Lambda IF är en medlemsgrupp inom RFSL Stockholm som fokuserar på idrott och idrottsutövande. Sedan Lambda IF startade har verksamheten stadigt vuxit. Aktiviteterna samordnas av Lambda IF:s styrelse som består av representanter för de olika sektionerna. Vilka idrotter, lag och aktiviteter som finns inom Lambda IF beror på medlemmarna själva.

Vill DU starta en ny idrottssektion eller ett nytt lag i någon idrott, kontakta föreningshandläggaren på lambdaif@stockholm.rfsl.se eller aktuell sektionsansvarig. Det enda som krävs för att få delta i Lambdas aktiviteter är medlemskap i RFSL. Detta eftersom RFSL betalar de flesta kostnader för t ex träningstider. Krav på medlemskap gäller dock inte för allmänna evenemang som till exempel sportdagen under Stockholm Pride.

Kontakta oss!
Har du frågor, förslag eller idéer för nya sportsektioner hör av dig till Lambda IF direkt via lambdaif@stockholm.rfsl.se
 

aQtiviTet – Vilande

aQtiviTet är en grupp som arrangerar aktiviteter för alla transpersoner och alla andra som inte ser sig som cispersoner. Vårt fokus är att skapa olika aktiviteter befriade från könsnormer. Vi vill underlätta för trans*, queers och andra icke-cis att träffas och göra det en tycker är kul, med tryggheten att slippa bli utsatt för könsnormer, men utan att det fokuseras på transfrågor och transvarandet. Tanken är att skapa ett utrymme där en bara får vara, slappna av ifrån normer och slippa bli påmind om sin friktion mot majoritetsnormen.

Tillsammans med RFSL Stockholm arrangerar vi badtillfällen ett par gånger om året. Vill du veta mer är du välkommen att läsa om gruppen och gå med på https://www.facebook.com/groups/242918175859462/, eller maila till aqtivitet@gmail.com.

Gympa

​Vi välkomnar ALLA hbtq-personer till gympan onsdagar 20.00 – 21.00 i Friskis & Svettis lokaler Sveavägen, stora salen,  ingång Kungsstensgatan 39 vid Handelshögskolan. T – Rådmansgatan. Vi kör ett klassiskt gympapass någonstans mellan medel och intensivt men det finns möjlighet att anpassa tempo och belastning. ​Kontakta mig så får du mer info. Därefter finns gott om tid för bastu och avkoppling. Gympan är gratis för medlemmar i RFSL Stockholm.

Intresserad?

Vi har både en maillista och en facebookgrupp för kommunikation

Hans Robertsson mail:  robertssonhans@gmail.com

Eller kontakta oss på  lambdaif@stockholm.rfsl.se

VÄLKOMNA!​

Korpfotboll

För kvinnor
Lambda IF:s fotbollssektion deltar med lag i Korpens division 1 utomhus under sommarhalvåret (7-kvinnslag), och i Korpens div 2 inomhus under vinterhalvåret.

Träning
Ibland tränar vi. Dessa träningar är då öppna för alla intresserade. Eftersom vi inte har någon fast träningstid skiftar både tid och plats från gång till gång. Vill du vara med och träna, kontakta oss via e-post.

Korpen
Vi välkomnar nya spelare i Korplagen i mån av plats. Deltagarantalet är begränsat till 16 kvinnor i laget som deltar i Korpen, men vi tar emot intresseanmälningar från alla som vill “stå på kö”.

Nya spelare tillkommer med jämna mellanrum vilket gör att vi har en bra omsättning på spelare och kan ha ett komplett lag i Korpen varje säsong. Den som själv vill starta ytterligare ett lag för att delta i t ex Korpen är också välkommen att kontakta oss!

Resultat
I sommar-Korpen har vi under flera år hamnat i den övre halvan av div 1.

Lambda har också deltagit i olika internationella gayturneringar: I motionsklassen i Gay Games i Amsterdam 1998 hamnade vi i mitten av 44 deltagande lag. Andra turneringar vi varit med i är Eurogames i Paris 1997, Eurogames i Köpenhamn 2003 samt en mindre turnering i Århus, Danmark (tre gånger).

Publik
Vi välkomnar självklart publikstöd till våra matcher! Utomhussäsongen (april-sept) spelar vi på måndagkvällar på Bandhagens IP. Inomhussäsongen spelar vi i Brommahallarna, oftast på söndagar. Kontakta oss för speltider!

Volleyboll

Volleyboll är en av de mest populära gaysporterna ute i Europa och har bedrivits i Lambdas regi sedan början av 1990-talet. I slutet av 2014 inleddes ett samarbete med Stockholm Snipers IF för att locka fler medlemmar och underlätta ett eventuellt framtida deltagande i nationellt seriespel.

Gruppen tränar en gång i veckan. Kontakta stefan.lambda@gmail.com för information om tid och plats då det kan variera lite från vecka till vecka.

Säsongen 2013/14 gjorde Lambda Volley comeback i Stockholmskorpen vilket resulterade i serieseger i division 2 och uppflyttning till division 1 där laget nu spelar. Genom åren har klubben också representerats av lag i ett antal olika internationella gayturneringar med flera segrar och andra framskjutna placeringar som resultat. Närmast på agendan står Raballder Cup i Oslo i slutet av februari. I början av augusti väntar Eurogames i Stockholm där vi räknar med att kunna ställa upp med åtminstone ett lag.