Newcomers Stockholm är en medlemsgrupp inom RFSL Stockholm för hbtqi-personer som söker eller har sökt asyl. Inom vårt Newcomers Aktivitetsprojekt, finansierat av Länsstyrelsen Stockholm, organiserar vi många olika aktiviteter. Till exempel utomhus- och sportaktiviteter, jobbsökningsstöd, svensklektioner och språkcafé, kultur/konstgrupp och stödgrupper.

VAD SÖKER VI?

Vi söker nu engagerade och strukturerade volontärer som kan hjälpa oss att underlätta olika typer av events och workshops för Newcomers medlemmar. Olika erfarenheter och kunskaper behövs för olika typer av aktiviteter. De flesta volontäruppdrag är inte arvoderade, men några är det.

VEM ÄR DU?

Vi ser att du är någon som:

  • Har kunskap/erfarenhet och intresse av att arbeta inom hbtqi-communityt och med asylsökandes rättigheter och är villig att stå upp mot rasism och lgbtqi-fobi från en stödjande position. Meriterande är erfarenhet av att underlätta trygga rum för grupper med varierande kulturell bakgrunder, och att tänka utanför den vita europeiska cisgender/heteronormativa ramen.
  • Har god praktisk kunskap när det gäller att organisera möten och events, som att planera och förbereda fika, städa, se till att människor har det trevligt etc.
  • Har kunskap/erfarenhet och intresse för konstformer som kreativt skrivande, fotografi, teater eller performance. Eller sportaktiviteter som att undervisa i simning.
  • Några uppdrag, men inte alla, kräver att du har goda kunskaper i svenska språket och erfarenhet av att undervisa.
  • Några uppdrag, men inte alla, kräver att du har goda kunskaper om den svenska arbetsmarknaden och erfarenhet av att söka jobb i Sverige eller arbeta med arbetssökande. Meriterande är ett nätverk inom exempelvis restaurangbranschen.

HUR ANSÖKER DU?

Skicka ett mail till ines.anttila@stockholm.rfsl.se (senast den 20 augusti) med ditt CV och svar på dessa två frågor:

  1. Vilken kunskap och/eller erfarenhet har du som du tror kan vara användbar inom våra aktiviteter?
  2. Varför vill du bli volontär för RFSL Stockholm Newcomers?

På grund av corona har vi ett begränsat antal platser på volontärutbildningen. Volontärutbildningen kommer att äga rum under två kvällar, onsdag och torsdag (25 och 26 augusti). Ser fram emot ditt mejl!