Charlotte

charlotteLokalen Charlotte är belägen längst ut mot gatan i RFSL Stockholms lokaler, och nås genom att igenom lokalen Pontus Wikner, som finns direkt till vänster om porten. Charlotte har utsikt över Sveavägen.

I Charlotte får det plats cirka 20-25 personer, beroende på hur borden i lokalen används. Till följd av att det finns en stor whiteboardtavla i lokalen lämpar sig lokalen bra till att användas för möten, föreläsningar och mindre kurser. Tillgängligheten och framkomligheten i lokalen varierar beroende på hur borden möbleras. Det är dessutom en liten höjning för att ta sig rumsgränserna där vikväggen normalt avskiljer rummen.

Charlotte skiljs åt från lokalen Pontus Wikner via en vikvägg. Lokalerna kan därför användas och bokas tillsammans, för att möjliggöra bokningar för händelser där upp till 50 personer medverkar (läs mer om det på sidan Pontus/Charlotte).

Om Charlotte
Charlotte von Mahlsdorf (1928-2002) var en legendarisk transperson född som Lothar Berfelde. Hon växte upp i Tyskland med en nazistisk far, och levde sedan i Östtyskland. Där byggde hon upp ett eget museum, som blev välkänt inom Berlins gayrörelse. Hon skrev bland annat självbiografin Ich bin meine eigene Frau (Jag är min egen fru), som legat till grund för både film och teaterpjäs. Hon bosatte sig 1997 i Porla Brunn utanför Laxå där hon levde fram till sin död.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s