Pontus Wikner

pontus2Lokalen Pontus Wikner hittar du direkt till vänster när du kommer in genom porten till RFSL Stockholms lokaler. I lokalen finns utöver två bord och ett antal stolar även en whiteboard samt en grön soffa med ordet ”lesbisk” skriven på många olika språk i vit text.

Lokalen rymmer cirka 20-25 personer, och lämpar sig bra för exempelvis möten, gruppövningar eller mindre föreläsningar. Pontus Wikner skiljs åt via en vikvägg från lokalen Charlotte, vilket därför gör det möjligt att kombinera de båda lokalerna till en (läs mer på sidan Pontus/Charlotte). Dörröppningens bredd är på cirka 80 centimeter, vilket är tillräckligt för att de flesta typer av rullstolar ska kunna komma igenom.

Om Pontus Wikner
Pontus Wikner (1837-1888) anses som den homosexuella identitetens pionjär i Sverige. Wikner var docent i filosofi lektor vid Uppsala universitet och författare. Hans bok ”Psykologiska självbekännelser” publicerades först 1971. I boken skriver han öppenhjärtligt om sin homosexualitet och för fram tankar på homosexuellt äktenskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s