Material

Här har vi samlat material producerat av RFSL Stockholm som går att ladda ner eller beställa. Scrolla på sidan för att se alla. Om du har frågor om eller vill beställa något material hör gärna av dig till oss: info@stockholm.rfsl.se
***************************************************************************

TRANSKALENDERN 2018

Nu finns den äntligen här! Transkalendern 2018!
För femte året i rad har RFSL Stockholm tillsammans med ett nytt gäng transaktivister skapat en alldeles fantastik väggkalender. Köp ditt alldeles egna exemplar för 150 kr och bidra till RFSL Stockholms arbete för transpersoner. Exempelvis Transit Stöd- och samtalsgrupper eller Newcomers Stockholm Trans.
Swisha 150 kr till 123 354 83 44.
Märk betalningen TK 2018,och skriv ditt namn och adress så skickar vi den till dig.
Om du hellre vill betala mot faktura skicka oss ett mejl, info@stockholm.rfsl.se, med dina adressuppgifter så kontaktar vi dig. Om du är intresserad av tidigare års kalendrar skicka oss ett mejl till info@stockholm.rfsl.se.
Tack för att du är med och stödjer kampen för transpersoners rättigheter!

****************************************************************************************

KOMPASSEN METOD

Kompassen är en gruppintervention för unga homosexuella, bisexuella och transpersoner. Den syftar till att stärka deltagarna och ge dem möjlighet att utveckla och öva på strategier för att hantera svåra situationer. Materialet kan också användas i grupper som inte är uttalat hbt-identifierade.
Metoden har ett hivpreventivt syfte och målet är att gruppen ska leda till minskat riskbeteende och ökad självkänsla hos deltagarna.
Ett viktigt verktyg i metoden är de 15 kortfilmer som fungerar som utgångspunkt för övningar och samtal. Vi möter i filmerna hbt-ungdomars vardagssituationer i skolan, hemma med familjen, med kompisarna. Läs mer, kolla på filmer och tjuvläs manualen genom att klicka in på Kompassens egen hemsida: www.hbtkompassen.se
Vi erbjuder utbildningar i metoden Kompassen som kan anpassas efter behov och målgrupp. För mer information och frågor maila: info@stockholm.rfsl.se.

 

 

 

 

 

 

***************************************************************************

Transantologin ”Det är vår tur nu!”

Det är vår tur nuDet är vår tur nu! är i första hand en bok för dig som är ung och trans. Kanske identifierar du dig som transperson eller så har du en massa funderingar kring kön och könsidentitet. Könsidentitet handlar om hur man själv känner sig. Att, oavsett vilken kropp du har, känna dig som en tjej eller som en kille, som båda eller varken eller. I den här boken kan du läsa om andras tankar och erfarenheter av att vara transperson på flera olika sätt och om situationer som du ofta kan ställas inför som ung och trans.

För er som inte är unga transpersoner är det här en bok som förmodligen kommer att göra er medvetna om de normer som finns kring kön och som styr vårt samhälle. Ni vet, heteronormen och tvåkönsnormen.

Ni kommer att få upp ögonen för hur könsstyrt vårt samhälle är och vilka som får betala det dyraste priset för detta styre.

Till er som inte är unga transpersoner; bli inte förvånade om den här boken för alltid kommer att förändra ert sätt att se på er själva och samhället runt omkring er.

Bokens andra upplaga är nu slutsåld! Många bibliotek har köpt in boken så om du inte hunnit köpa den innan den tog slut – kolla med ditt lokala bibliotek.

***************************************************************************