RFSL Stockholm bedriver sedan 1970-talet erfarenhets- och fakta- baserad skolinformation om hbtq-frågor och heteronormativitet. Vi genomför ca 200 lektioner per år, vilket innebär att verksamheten når ut till ca 8000 ungdomar. Vi söker nu ca åtta nya personer till denna verksamhet.

För att bli skolinformatör krävs att du genomgår vår informatörs- utbildning som hålls en gång per år. Vi tar nu emot ansökningar för nästa utbildning som kommer att hållas helgerna 24-25/11 och 8-9/12 2012. Syftet med utbildningen är att du ska kunna informera och samtala om kön, sexualitet och normer med högstadie- och gymnasie- elever, inom ramen för RFSL Stockholms skolinformations- verksamhet. Arbetet som skolinformatör är ett volontäruppdrag med viss ekonomisk ersättning.

Vi välkomnar dig som är mellan 20-30 år och som har erfarenhet av att inte alltid passa in i heteronormen. Eftersom vårt upptagningsområde är Stockholms län krävs det att du är bosatt i Stockholmsområdet. Vi ser gärna att du tycker att ungdomar bör få relevant information om heteronormativitet och hbtq-personers levnadsvillkor. Tidigare erfarenhet av arbete med ungdomar och/eller normkritisk pedagogik är meriterande. Vi kommer att prioritera sökanden som har en flexibel vardag samt möjlighet att vara volontärer under en längre period.

Låter det intressant? Skicka ett mail och berätta om dig själv och varför du skulle vilja bli skolinformatör, bifoga gärna ditt CV. Sista ansökningsdag är den 15 oktober 2012. skolinfo@stockholm.rfsl.se Tel: 08-501 629 52