Är du en slipad kreatör med intresse för samhällsförändring? Vill du använda dina kunskaper inom digital marknadsföring till att stärka mänskliga rättigheter, demokratiska värden och sexuell hälsa? Då ser vi fram emot din ansökan!

Om rollen
RFSL Stockholm är stockholmarnas lokalavdelning inom riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter. På avdelningen för hivprevention och hälsa är vi ett litet team på fyra personer som driver en rad utåtriktade verksamheter inom hivprevention/sexuell och psykisk hälsa mot målgrupperna transpersoner och cismän som har sex med män.

I rollen som Social Media Specialist har du ett övergripande ansvar för marknadsföringen i våra sociala medier och kommer att jobba strategiskt och praktiskt med att marknadsföra våra tjänster genom våra profiler på sociala medier och i annan annonsering digitalt och i tryck. Du kommer att rapportera direkt till verksamhetschefen. 

Dina arbetsuppgifter kommer mer specifikt att bestå av:

 • Budgetuppföljning och rapportering 
 • Contentproduktion och ansvar för contentkalendern
 • Att hitta smarta och kostnadseffektiva sätt att driva kampanjer på sociala medier
 • Att annonsera i och administrera olika sociala kanaler inklusive dejtingappar, samt hålla dig uppdaterad om viktiga riktlinjer 
 • Att föra en konstruktiv dialog med underleverantörer inom layout, tryck och liknande
 • Föreläsande inom internutbildning av våra informatörer, då med fokus främst på sociala medier 
 • Att tillsammans med övriga i teamet hugga i med enklare men viktiga uppgifter, som exempelvis vid stora leveranser av material

Om dig
Vi söker dig som tidigare jobbat som Social Media Specialist eller liknande. Du har en eftergymnasial utbildning inom digital marknadsföring från skolor som Hyper Island, Nackademin eller motsvarande och har goda kunskaper inom Adobe CC-sviten, särskilt Premiere Pro. Vi tror också att du gått Facebooks egna kurser i Facebook Blueprint, eller på annat sätt förvärvat denna kunskap. 

Du är bekväm med Facebook Business Manager och andra verktyg för annonsering och med grafiskt uttryck och marknadsföring generellt. Har du dessutom erfarenhet av att skapa digitala marknadsföringsstrategier samt av att analysera resultat och följa upp KPI: er kommer du känna dig hemma i denna roll.

Erfarenhet av professionellt skrivande samt förkunskaper inom sexualupplysning är starkt meriterande!

Som person är du självgående och trivs med att själv strukturera ditt angreppssätt och att driva dina processer framåt. Du arbetar samtidigt bra i grupp och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. 

Rollen erbjuder stort kreativt utrymme varför vi tror att du är en person som kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor samt har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat. Då vi är en opinionskänslig men relativt liten organisation är det också viktigt att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. 

För att trivas i rollen tror vi att du också arbetar bra med komplexa frågor genom att bryta ner dem i sina beståndsdelar och på så sätt hitta lösningar på såväl enkla som komplicerade problem.

Har du dessutom en förmåga att tala klart, välformulerat och engagerat i såväl små som stora grupper samt erfarenhet av att anpassa din kommunikation efter mottagare kommer det vara till stor nytta för dig i utbildningssituationer men också generellt! Rollen ställer i övrigt höga krav på dina språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift, men du behöver också kunna kommunicera på engelska vid behov.

Det är såklart av stor vikt för oss att du har ett intresse inom sex och hälsa för målgrupper som transpersoner och män som har sex med män samt att du delar RFSL:s värderingar om alla människors lika värde.

Vårt erbjudande
RFSL Stockholm är en arbetsgivare där vi månar om våra medarbetares välmående och utveckling. Hos oss blir du en del av ett team där vi värdesätter stor flexibilitet, professionalitet och eget ansvar i en ideell organisation som dagligen gör skillnad för hbtqi-personer i Sverige och internationellt.
En karriär hos oss innebär bland annat:

 • Ett stimulerande jobb i en spännande miljö
 • Arbetstidsförkortning (sex timmars arbetsdag är heltid)
 • Tjänstepension, föräldralön och många andra kollektivavtalade förmåner
 • Möjlighet att stärka mänskliga rättigheter och demokratiska värden – ett arbete som blir allt viktigare i ett hårdnande samhällsklimat

Om tjänsten
Tjänsten är en visstidsanställning på 80 procent som löper mellan 1 september 2020 och 31 augusti 2021. Som organisation strävar vi efter mångfald och ser variationer i bakgrund och erfarenheter som ett viktigt bidrag till verksamheten.

Tjänsten är placerad på vårt kontor i centrala Stockholm och vi omfattas av Bransch och löneavtalet Ideella och Idéburna Organisationer mellan Arbetsgivaralliansen och Unionen/Vision/Akademikerförbundet.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan, CV och personligt brev, snarast möjligt då vi rekryterar löpande. Använd adressen aleksandra.karanovic@rfsl.se och märk din ansökan med ”Social Media Specialist”.

Kontakt
Frågor besvaras gärna av verksamhetschef Aleksandra Karanovic:
aleksandra.karanovic@rfsl.se, 073-230 02 22.

Facklig representant är Olov Lindblad:
olov.lindblad@stockholm.rfsl.se. 

Om oss
RFSL Stockholm är Stockholms lokalförening inom RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter. Vi arbetar för att alla ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter oavsett sexualitet och könsidentitet.

RFSL Stockholm har många olika verksamheter och jobbar med opinionsbildning. Vi erbjuder utbildningar om hbtqi och normkritik och informerar om hivprevention och sexuell hälsa. Vi har många olika medlemsgrupper och mötesplatser. De finns som stärkande, trygga rum för hbtqi-personer och våra anhöriga och vänner. Vi bjuder in till inspirerande medlemskvällar och arrangerar fester och events. Vi delar ut årliga utmärkelser. Vi ser till att det blir spännande aktiviteter under Stockholm Pride. Och mycket, mycket mer…