Den 17 november firas världen över the Transgender Day of Rememberance. Denna dag uppmärksammar de hatbrott transpersoner utstår från samhället. RFSL Stockholm bjuder därför in dig till en hel temadag om trans.

Tillsammans med RFSL Ungdom Öst och FPES hålls en heldag om trans på Huset den 20 november. Från 12:00 kommer vi fylla huset med föreläsningar, samtal och workshops med inrikting trans. Några av de saker som står på schemat är queer fuckshop med fokus på transkroppar, att fly ett land som transperson, en panel om hen-debatten och varför den upprör så många och mycket mer.. Dagen kommer att uppmärksamma situationen i Sverige, hur det är i andra länder och de hatbrott som dagligen begås runt om i världen. Kom dit, lyssna på samtalen, delta på workshops och tänd ett ljus för de som inte finns med oss längre och känns styrkan i den fortsatta gemensamma kampen.

Schemat för dagen
12.00-12.30, Hyllan: Dagens inleds av Kristin Arthur, vice ordförande RFSL Stockholm
12.30-13.15, Hyllan: RFSL:s ordförande Ulrika Westerlund pratar om translagar i Sverige
13.15-14.00, Hyllan: Sofia Kuno pratar om att “Agera mot våld mot transpersoner”
14:00, Hyllan: Lättare lunch serveras
13:30-14.30, Kretsen: Aleks Sigfridsson leder ”Knulla queert med transkroppar”.
14.30-15.30, Hyllan: Samtal om Hen-debatten. Deltar gör:
Gisela Janis, genusstuderande HBTQ-aktivist och påverkanssekreterare i jämliket på Stockholms Universitets Studentkår. med frågor som rör lika villkor och diskriminering.
Noah Nord, Tidigare ordförande för RFSL Ungdom Stockholm, som nyligen anmält en herrfrisersalong till diskriminerings ombudsmannen för diskrimerande behandling.
Daniel Wojhan, doktorand på Södertörns Högskola som just nu håller på att skriva en historisk överblick över hens utveckling och spridning.
15:00-15:45, Kretsen: Laetitia från RFSL Stockholms medlemsgrupp Newcomer berättar sin historia om att fly som trans från Ryssland, och hur Migrationsverket bör agera gällande transfrågor. Samtalet hålls på engelska.
15.45-16.45, Hyllan: Samtal om trans.
17:30, Hyllan: Mat dukas fram
18:00-20:00, Hyllan: På kvällen har vi fokus på hatbrott, och tänder ljus för de som inte finns med oss längre. Det hålls tal av Ulrika Westerlund (RFSL), Emelie Mire Åsell (RFSL Ungdom), Tinahåkan Jönsson (FPES) och Immanuel Brändemo (KIM), och bandet Sternfall spelar. Det blir även en monolog med Aleksa Lundberg och indisk dans av Josephine Krieg.

Mer info om dagen finns på www.rfsl.se/tgdor och på Facebook.