HBTQ familjer

Syftet med projektet HBTQ familjer är att stärka barn i regnbågsfamiljer och hbtq-personer som är eller vill bli föräldrar. Detta görs genom att skapa trygga sammanhang där barn och vuxna i regnbågsfamiljer kan mötas samt genom stödjande aktiviteter för hbtq-personer som önskar bli föräldrar. Inom projektet ordnar vi stödgrupper, föräldrautbildningar och en social mötesplats.

Vi har även tagit fram hemsidan www.hbtqfamiljer.se som innehåller juridisk, medicinsk och praktisk information som är relevant för hbtq-personer som är eller vill bli föräldrar.

Inom projektet genomför vi även utbildningar för personer som jobbar i verksamheter som möter barn och vuxna i regnbågsfamiljer, exempelvis bvc, mvc och socialtjänsten. Syftet med utbildningarna är att öka kunskapen om hbtq-frågor och verka för att alla familjer ska bli sedda och bekräftade på lika villkor.

Projektet är treårigt, med start den 1 april 2014, och finansierat av Arvsfonden. Vi samarbetar med; MVC Mama Mia Södermalm, Nätverket för surrogatmödraskap, Diskrimineringsbyrån i Uppsala och Femmis (frivilligt ensamstående genom insemination/ivf)

Vill du veta mer om projektet eller delta våra verksamheter så hittar du aktuell information, datum osv på hemsidan: http://www.hbtqfamiljer.se/traffa-andra/motesplats/ Du kan även nå oss genom att maila till hbtqfamiljer(at)stockholm.rfsl.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s