Är du en erfaren förenings- och organisationsledare, redo för ett inspirerande förändringsarbete med syftet att stärka hbtqi-rörelsen i Stockholm? Då vill vi att du söker tjänsten som ny verksamhetschef hos oss.

Om rollen

RFSL Stockholm är stockholmarnas lokalavdelning inom Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queers och intersexuellas rättigheter. Arbetsplatsen har 15 anställda som jobbar med bland annat opinionsbildning, hivprevention och ett antal hbtqi-utbildningar.

Som verksamhetschef har du ett övergripande ansvar för RFSL Stockholms kansli, direkt underställd styrelsen. Din uppgift blir att utveckla, driva och planera verksamheten och du har också det övergripande ansvaret för budget och finansiering av de projekt som verksamheten till stor del utgörs av. I dina arbetsuppgifter ingår att:

  • Verkställa styrelsens beslut
  • Leda och fördela arbetet på kansliet
  • Säkerställa en god arbetsmiljö
  • På uppdrag av styrelsen leda förändringsarbeten och effektiviseringar av RFSL Stockholms verksamhet

Om dig

Som person drivs du av att skapa engagemang och delaktighet och du leder, motiverar och förser andra med befogenheter för att effektivt nå gemensamma mål. Du är en naturlig strateg med ett brett perspektiv och ser till sakers långsiktiga betydelse.

Vi utgår ifrån att du intresseras av och tillämpar affärsmässiga principer genom att fokusera på kostnader, intäkter och verksamhetens utvecklingsmöjligheter samt att du har ett mod att agera efter din egen övertygelse, när så krävs.  Du är klar i din kommunikation och säkerställer alltid att dina budskap når fram samt att dina förväntningar på medarbetare och andra berörda parter är konkreta och tydliga.

Har du dessutom förmågan att planera, organisera och prioritera arbetet effektivt och drivs av att sätta upp och hålla tidsramar kommer du trivas bra i denna roll!

Vi ser gärna att du har jobbat i projektdriven verksamhet och att du har erfarenhet av budget- och personalansvar. Du har en kandidatexamen i ekonomi och goda kunskaper i företags- och föreningsekonomi, arbetsmiljölagstiftning och arbetsrätt.

För att känna dig hemma i rollen, och motiveras av verksamheten, är det viktigt att du har en grundläggande förståelse för normkritiskt arbete och att du delar RFSL:s värderingar!

Erfarenhet från ideell sektor och organisationsutveckling är meriterande.

I övrigt bör du ha en god förmåga att formulera dig på svenska i tal och skrift, och vara bekväm med det engelska språket.

Vårt erbjudande
RFSL är en arbetsgivare där vi månar om våra medarbetares välmående och utveckling. Hos oss blir du en del av ett team där vi värdesätter stor flexibilitet, professionalitet och eget ansvar i en ideell organisation som dagligen gör skillnad för hbtqi-personer i Sverige och internationellt. En karriär hos oss innebär bland annat:

  • Ett stimulerande jobb i en spännande miljö
  • Möjlighet att påverka dina arbetstider och ditt angreppssätt
  • Möjlighet att stärka mänskliga rättigheter och demokratiska värden – ett arbete som blir allt viktigare i ett hårdnande samhällsklimat

Om tjänsten

Tjänsten är heltid (100 procent) med tillträde enligt överenskommelse. Då det är en chefstjänst med direktrapportering till styrelsen omfattas den inte av bestämmelserna i lagen (1982:80) om anställningsskydd.

Vi omfattas av Bransch och löneavtalet för Ideella och Idéburna Organisationer som slutits mellan Arbetsgivaralliansen och Unionen/Vision/Akademikerförbundet.

Ansökan

Ansökan görs genom https://amazinghr.teamtailor.com/jobs/971801-verksamhetschef-till-rfsl-stockholm

Välkommen med din ansökan snarast möjligt då vi rekryterar löpande. Ansökan

Kontakt

Vår verksamhet bedrivs i Det vita huset vid Danvikstull i Stockholm.

Frågor om tjänsten besvaras av:
HR-konsult Rebecca Swärd på rebecca.sward@rfsl.se

Fackliga frågor om arbetsplatsen besvaras av:
Facklig representant Johanna Nyberg på johanna.nyberg@stockholm.rfsl.se