Sexperterna recyclar dick pics för ett schysstare dejtingklimat

RFSL Stockholm släpper nu Sexperternas dejtingbok som syftar till att skapa ett schysstare dejtingklimat. Boken är skriven av communityt för communityt och underlaget kommer från 23 djupintervjuer med dejtande bögar och bi-killar. Boken släpps tillsammans med initiativet ”Don’t be a dick” där RFSL Stockholm ger folk möjlighet att på ett kreativt sätt återvinna oönskade dick pics.

Den digitala dejtingscenen har underlättat för många. Med appar som Tinder och Grindr är utbudet större än någonsin och nästa dejt finns ofta runt hörnet. Samtidigt kan det skapa en dejtingkultur som ibland kan kännas hård och otrevlig. RFSL släpper nu ’Sexperternas dejtingbok’ som ska hjälpa gaykillar att dejta mer respektfullt.

– Bokens syfte är att skapa ett schysstare dejtingklimat och inspirera människor till att dejta mer, eller kanske mindre. Det är ett smörgåsbord där vi tar upp tankar och hjärnspöken som ofta uppstår kring dejting. Vi ger även konkreta dejtingtips och råd gällande säkrare sex, säger Filip Garcia som arbetar med sexualhälsa på RFSL Stockholm.

– Boken vänder sig till gaykillar men råden bidrar till ett bättre dejtingklimat för alla, säger Suzann Larsdotter som är sexolog på RFSU.

I samband med boksläppet släpps också kampanjen Don’t be a dick där RFSL vill belysa det respektfulla dejtandet ytterligare, men här med fokus på en specifik fråga: oönskade kukbilder. RFSL menar att kukbilder är ok så länge de är skickade i samtycke och med kärlek och respekt. Kampanjen ger folk möjlighet att skicka vidare oönskade kukbilder till RFSLs Dick Pic Recycler, och ni kan inte ana vad som kan hända med den då.

– En spännande och bitvis rolig läsning. Konkreta och pragmatiska reflektioner över alla de fällor som lurar i dejtingdjungeln blandade med ömsinta råd hur en undviker att såra och kränka någon, säger sexualupplysaren Olle Waller .

Om kampanjen

RFSL Stockholm verkar för ett tillåtande och positivt sexklimat. Parallellt med att nätdatingen blivit populärare har det medfört att fler utsätts för oönskade dick picks. Med Sexperternas dejtingbok och initiativet ”Don’t be a dick” vill RFSL Stockholm uppmuntra till ett mer respektfullt dejtingklimat, både online och offline.

Ladda ner boken och se kampanjen på www.dontbeadick.se.

länk till kampanjfilmen på youtube: https://www.youtube.com/watch?v=-S7OTMb6_NM.