Egalia

Välkommen till Egalia! Ett fritidshäng för hbtq-ungdomar mellan 13-19 år.
Besök också gärna Egalias alldeles egna hemsida

Om Egalia

Egalia är fritidshänget för dig som är, eller tror att du kanske kan vara hbtq+. Hbtq står för homosexuell, bisexuell, transperson och queer. Plustecknet (+) står för mycket mer, som asexuell, pansexuell, olika icke-binära identiteter och andra sexualiteter. Egalia är din plats att ställa alla frågor om hbtq, eller slippa frågor om det. Här är hbtq+ normen och du behöver aldrig känna dig ifrågasatt.

Hit kan du komma från att du fyllt 13 år tills den dag du fyller 20 år. Vi har öppet måndagar och torsdagar kl.16-20. Ibland har vi stängt, under till exempel vissa lov. Det informerar vi om innan på Egalias hemsida och vårt Instagramkonto: egalia_rfsl. Varje kväll har vi samling, en aktivitet och fika. Allt är alltid gratis på Egalia, det enda du behöver ta med är dig själv.

Varför Egalia?

Det finns tydliga regler i till exempel skolan för hur man får vara och inte får vara. Om man inte passar in i kraven på att vara kille eller tjej på förväntade sätt, eller vem man ska bli kär i, så kan det ibland kännas tufft och ensamt. Vi tycker att det är viktigt att alla vet att man inte är ensammast i världen och därför har vi fixat ett ställe som vi kan träffas på. På Egalia är det vi som sätter reglerna, här får alla vara precis som de är.

Vad händer på Egalia?

Egalia fungerar ungefär som en vanlig fritidsgård. Det finns alltid minst tre ledare på plats som tar hand om dig om du är ny. Det brukar alltid hända roliga saker på Egalia. Tusen pyssel, författarbesök, temakvällar, teater, filmkväll och andra roliga event. Och en massa snack med nya människor så klart. Det kommer nästan alltid någon ny varje gång – så kom du också!

Det är helt gratis att hänga på Egalia och du behöver inte vara medlem eller något sånt. Varje gång får du också lite fika.

Hitta hit

Egalia finns i RFSL Stockholms lokaler på Alsnögatan 7, plan 3, Danvikstull.

Mer information

Kolla in Egalias hemsida för mer info: egaliaung.se
Se vad vi gör under kvällarna på Instagram: egalia_rfsl.

Eller på vår Facebook: Egalia RFSL Stockholm.