Föräldrakurs för dig som vill bli förälder

Längtar du efter barn? Är du/ni i processen av att försöka få barn? Är du/ni gravida? Vill du/ni träffa andra som längtar efter barn?

Föräldrakursen riktar sig till dig som är homosexuell, bisexuell, transperson eller queer och funderar kring föräldraskap. Under träffarna ges du möjlighet till samtal och reflektion samt fördjupning kring familjejuridik och olika praktiska sätt att bli förälder på. Det blir också en möjlighet att träffa andra som är i samma situation och knyta kontakter med andra familjer och blivande föräldrar.

Kursen består av fyra träffar på tisdagar under hösten, den 4 november, 11 november, 18 november och 25 november. Vi ses mellan 18.00 och 20.00. Vi ses i RFSL Stockholms lokaler på Sveavägen 59, 1 tr.
Vi vill gärna veta hur stort intresset är för detta upplägg och ber er därför skicka en föranmälan ifall du/ni vill gå kursen.

För att anmäla dig till kursen maila klara.nygren@stockholm.rfsl.se. Märk gärna mailet med “Föräldrakurs”. Kursen är kostnadsfri eftersom material, fika m.m. finansieras av Arvsfonden.

Mötesplatser för regnbågsfamiljer

Våra sociala verksamheter är en öppen mötesplats för alla regnbågsfamiljer. Vi hänger, leker, pysslar, gör utflykter och fikar ihop!

Som barn ges du möjlighet att träffa barn som lever i familjer som liknar din och som vuxen kan du samtala, utbyta erfarenheter och umgås med andra. Även om många av dessa aktiviteter är anpassade efter att det kan finnas små och stora barn i familjerna så är mötesplatsen givet även till för alla er som funderar på eller vill bli föräldrar.

Vi ses var tredje söndag mellan kl. 13.00-15.30. Datumen för hösten är satta till den 2 november, 23 november och 14 december. Datum för träffarna i vår kommer inom kort.

Platsen för träffarna kommer att variera men de första gångerna kommer vi vara i lokaler som tillhör Mäster Olofsgården i Gamla stan.  Adressen är Svartmangatan 6, 111 29 Stockholm och närmaste tunnelbanestation är T-Gamla stan. Lokalen heter “fritidshemmet” och ligger på tredje våningen. Det finns hiss upp till lokalen i cafét Mäster Olof. Vagnar kan parkeras på innergården vid caféet dock finns det inget tak där så det är bra om ni har med överdrag ifall det regnar.

Då träffarna kommer hållas på olika platser så finns uppdaterad information om plats och innehåll på vår facebook-sida “Hbtq-familjer”. Träffarna kommer vara kostnadsfria eftersom material, fika m.m. finansieras av Arvsfonden.

Eftersom lokalen rymmer ett begränsat antal personer är det viktigt att ni anmäler er innan. Detta gör ni genom att maila klara.nygren@stockholm.rfsl.se. Märk gärna mailet med “Mötesplats”.

Till regnbågsfamiljer räknas alla familjer där en eller flera vuxna är homosexuella, bisexuella, transpersoner eller queer!