our-golden-girlI maj kan du som är medlem i RFSL gå på föreställningen Our Golden Girl, som går på Dramalabbet i Stockholm. Föreställningen handlar om könsidentitet, och hur en könsutredning kom att förändra en världsmästares liv för gott. Our Golden Girl går följande datum: 8:e, 9:e, 11:e, 18:e och 19:e maj, och kostar enbart 100 kronor för dig som är medlem i RFSL (ordinarie pris 160 kronor).

Biljetterna beställer du på via Dramalabbets webbplats. För att utnyttja din medlemsförmån fyller du i ordet IDROTT i fältet för rabattkod.

Kort om föreställningen:
Vem äger ens könsidentitet? Nationen, offentligheten, ens föräldrar eller en själv? Vem räknas som kvinna och vem räknas som man? Vilka gränsdragningar måste upprätthållas till varje pris? Our Golden Girl är en nyskriven scenkonstföreställning om identitet med utgångspunkt i kön, kropp och etnicitet.

Efter att ha vunnit VM-guld tvingas en löpare genomgå en könsutredning för att få fortsätta att tävla. Medierna kablar ut de sensationstörstande rubrikerna – är löparen en kvinna eller man? I Our golden girl står Berättaren i centrum – en journalist som till skillnad från sina skrivande kollegor vill berätta den sanna historien om den ifrågasatta världsmästaren. Men är det ens en möjlig uppgift? Vår berättelse tar avstamp i sportens värld där idrottarnas kroppar är nationella och politiska angelägenheter och mediernas sensationslystnad är vardagsmat.

Vi hoppas att så många medlemmar som möjligt passar på att gå på föreställningen!
/RFSL Stockholm