Känner alla hbtq-personer verkligen sig välkomma i communityt, eller bygger vi ibland upp murar mot varandra? Under Pride Month utforskar Prata om Det-podden

hur hbtqia-rörelsen kan bli mer inkluderande.

Gäst i vårt nya avsnitt är Peter Sidlund Ponkala Ponkala, som är förbundsordförande för RFSL. Peter har länge kämpat för transpersoners rättigheter, hbtqi-personers rätt till

god sexuell hälsa och ett förbud mot omvändelseterapi.

Peter, som har sina rötter i Tornedalen, tillhör flera minoritetsgrupper. I avsnittet delar han med sig av sina personliga erfarenheter av att ha bilivit utsatt för förlöjligande kopplat till sitt etniska ursprung.

I avsnittet vi om pratar också om utmaningarna, risker och de steg vi måste ta för att bygga en rörelse som mångfald och inkludering på riktigt.

Lyssna på Spotify eller Apple Podcasts:

Om podden: Med den här podden vill vi bidra till att främja trygghet, frihet och en stark samtyckeskultur inom hbtq-communityt. Genom att fokusera på samtycke skapar vi en plattform där vi kan prata öppet om vad vi som hbtq-personer behöver för att ha tryggt och bra sex på våra egna villkor.

Vår värd Suzann Larsdotter, auktoriserad sexolog och socionom, har mångårig erfarenhet av frågor som rör samtycke och normer inom hbtq-communityt.