Vill du vara del av en verksamhet som arbetar med säkrare sex och sexualhälsa för killar som har sex med killar? Vi söker dig hbtq-kille från 20 år och uppåt som är intresserad av att engagera dig i RFSL Stockholm och Sexperternas uppsökande verksamheter på internet och på Stockholms gayklubbar.

Vi arbetar enligt metoden ”lika lär lika”, vilket innebär att du som informatör själv är en del av målgruppen, killar som har sex med killar, och känner dig trygg i dig själv. Sexperterna vänder sig också till transpersoner som har sex med killar, och vi söker därför personer som känner igen sig i den beskrivningen. Vi ser det som jättepositivt om du kan fler språk än svenska och engelska. Du behöver inga förkunskaper, utan det är viktigare med ett stort engagemang och intresse för säkrare sex och ökad kondomanvändning. Vi erbjuder dig en omfattande utbildning för att du ska kunna klara uppdraget. Den består av fyra utbildningsdagar under helgerna 14 och 15 april och 5 och 6 maj.

Våra informatörer räknas som volontärer, men de får en ersättning när de informerar på uppdrag av oss. Eftersom våra informatörer är ute i klubbmiljöer är det viktigt att du är över 20, och känner dig bekväm med att vara bland människor som har druckit alkohol.

Låter det som något för dig? Skicka ett mail där du kort presenterar dig själv, dina erfarenheter och vad som gör dig lämpad för uppdraget, till olov.lindblad@stockholm.rfsl.se senast den 31 mars. Skriv ”Ansökan: Sexperterna” i ämnesraden