Transantologin ”Det är vår tur nu!”

Det är vår tur nu! är i första hand en bok för dig som är ung och trans. Kanske identifierar du dig som transperson eller så har du en massa funderingar kring kön och könsidentitet. Könsidentitet handlar om hur man själv känner sig. Att, oavsett vilken kropp du har, känna dig som en tjej eller som en kille, som båda eller varken eller.

I den här boken kan du läsa om andras tankar och erfarenheter av att vara transperson på flera olika sätt och om situationer som du ofta kan ställas inför som ung och trans.

För er som inte är unga transpersoner är det här en bok som förmodligen kommer att göra er medvetna om de normer som finns kring kön och som styr vårt samhälle. Ni vet, heteronormen och tvåkönsnormen. Ni kommer att få upp ögonen för hur könsstyrt vårt samhälle är och vilka som får betala det dyraste priset för detta styre. Till er som inte är unga transpersoner; bli inte förvånade om den här boken för alltid kommer att förändra ert sätt att se på er själva och samhället runt omkring er.

Bokens andra upplaga är nu slutsåld! Många bibliotek har köpt in boken så om du inte hunnit köpa den innan den tog slut – kolla med ditt lokala bibliotek.