SOPHIE_pressbild_mindre-1

Handling
Under 1760-talet skriver upplysningsfilosofen Jean-Jacques Rousseau sitt halvfiktiva verk “Émile, eller om uppfostran”. Han vill uppfostra Émile till en individuellt tänkande människa. I bokens femte kapitel söker han efter en lämplig följeslagerska till sin Émile, och han uppfinner ett fantasifoster. Sophie ska vara Émiles följsamma maka.

För att placera Sophie i en värld av värden och ge hennes beteende en dimension av frihet återskapar i augusti PUMA Scenkonst det femte kapitlet hos moment:teater i Gubbängen. Med hjälp av kvinnliga tänkare såsom Mary Wollestonecraft, Virginia Woolf, Simone De Beauvoir, Marguerite Duras och Marie Darrieussecq skriver vi ett nytt kapitel baserat på den kvinnliga erfarenheten. Genom intervjuer med dagens unga kvinnor försöker vi skapa en alternativ bild av den kvinnliga uppfostran. Nytappningen är skriven och regisserad av Elin Skärstrand.

Gå billigt på föreställningen via ditt RFSL medlemskap!
I augusti kan du som är medlem i RFSL Stockholm gå på teaterföreställningen om Sophie till ett rabatterat pris. Istället för att betala 200 kronor som är normalpriset betalar du endast 120 kronor om du uppger rabattkoden RFSL Stockholm vid ditt köp. Biljetterna köps på PUMA Scenkosts webbplats www.pumascenkonst.org under fliken Biljetter. Dör kan du även hitta mer information om föreställningen. Föreställningen går följande datum och tider:

Fredagen den 9 augusti klockan 19:00 (premiär)
Söndagen den 11 augusti klockan 16:00
Måndagen den 12 augusti klockan 19:00
Tisdagen den 13 augusti klockan 19:00Onsdagen den 14 augusti klockan 19:00
Torsdagen den 15 augusti klockan 19:00
Fredagen den 16 augusti klockan 19:00
Lördagen den 17 augusti klockan 19:00
Söndagen den 18 augusti klockan 16:00

Vi hoppas att många av våra medlemmar vill utnyttja denna medlemsförmån!