Se hit du som gillar teater! Torsdagen den 10 oktober är det genrep för Teateretablissemangets nya föreställning “Zoo/Kannibalsyndromet” med manus och regi av Gertrud Larsson. Teateretablissemanget har särskilt bjudit in RFSL Stockholm, RFSL ungdom och Egalia att gratis gå på genrepet och kolla in föreställningen.

Föreställningen hålls klockan 19:00 den 10 oktober på Musik- och teatermuséet, Sibyllegatan 2 (t-bana Östermalmstorg). Antalet platser är begränsat så det är först till kvarn som gäller. Anmäler dig gör du genom att skicka ett mail till info@teateretablissemanget.com senast den 9 oktober.

Här är ett gyllene tillfälle att utnyttja ditt medlemskap i RFSL Stockholm för god kulturell underhållning. Är du inte medlem just nu så kan du bli det direkt via RFSL:s hemsida.

Om föreställningen
På museet får vi möta två lesbiska kvinnor som ställts ut till allmän beskådan. Deras mat- och sovvanor, reaktionsmönster och hjärnaktiviteter demonstreras ivrigt av en glättig guide. Alla vill komma och titta så länge nyhetens behag varar. I en samlingslokal bredvid pågår ett självhjälpsmöte där deltagarna ska befrias från sin homosexualitet. Syster Margareta och bror Olle leder de vilsna själarna i bön och lovsång. Heterosexualitet är ingenting givet, utan en prestation! “Zoo/Kannibalsyndromet” är en föreställning om sexuell identitet, arv kontra miljö och om det mänskliga behovet (och faran!) av att allt måste ha en förklaring.