Idag hyllar vi kvinnor över hela världen och lyfter fram det viktiga arbetet för jämställdhet och rättvisa. Hos RFSL Stockholm står vi enade för alla kvinnor, oavsett bakgrund, identitet eller levnadssituation. Ett intersektionellt perspektiv är avgörande för att förstå de komplexa sätt på vilka kön, sexuell läggning, etnicitet, klass och andra faktorer samverkar och påverkar kvinnors liv. 

Vi uppmanar till att stå upp för alla kvinnor, inklusive de som oftast marginaliseras. Det är viktigt att vara medveten om och erkänna de olika erfarenheter som kvinnor möter. Vi vill en värld där queera kvinnor, transkvinnor, kvinnor med funktionsvariationer, kvinnor med socioekonomiska utmaningar och alla som kämpar med stigman får leva våra liv som vi själva vill, önskar och behöver.

För att skapa en värld där varje kvinna kan leva fritt och tryggt ska vi fortsätta att kämpa för rättvisa, frihet och inkludering. 

Är du i Stockholm under dagen och känner att du vill uppmärksamma dagen tillsammans med andra? Då vill vi tipsa om eventet Kvinnor Krokar Arm på Sergels Torg mellan klockan 14.00 till 17.00.

Vill du vara med och kämpa för queera kvinnors rättigheter? Ta gärna en titt på de aktuella voluntäruppdragen hos oss här