Hans fingrar känns för kalla mot min hud. Jag vill egentligen bara gå hem och skicka roliga klipp till Theo men jag vet att jag måste göra det här. Jag måste skaffa ERFARENHET. För att få bekräftat att jag faktiskt gillar killar. För att BEVISA det. Jag vet inte vad Dannedreamsz74 heter på riktigt men jag hoppas han slutar om det gör jätteont. Undrar vad Theo gör nu. 

RFSL Stockholm driver projektet Prata om Det för att ifrågasätta skadliga samhällsnormer, förväntningar och kulturella myter. Myter som bidrar till att hbtqi-personer är mer utsatta  än andra för sexualiserat våld. Myter som hjälper till att skapa, upprätthålla och stärka ojämlikhet. 

”En vanlig myt som kan leda till otrygga situationer är uppfattningen att man som hbtqi-person måste bekräfta sin sexualitet eller identitet genom praktiska handlingar. Det finns inte något motsvarande krav på att heterosexuella och cispersoner i handling ska bevisa vilka preferenser de har och vilka de är, säger Suzann Larsdotter, auktoriserad sexolog och projektledare för Prata om Det.

”Det här leder till att det kan finnas en ökad press på just hbtqi-personer att gå in i situationer som man egentligen inte samtycker till. Det är viktigt att komma ihåg att sexualitet och identitet inte på något sätt behöver bevisas. ”Alla har en hundraprocentig rätt att definiera sig själva,” fortsätter Suzann.

Vad är samtycke egentligen? Har du någon gång gått in i situationer i en relation eller sexuellt möte som du inte fullt samtycke till, för att bevisa någonting för dig själv eller andra? Hur gick dina tankar då?  Prata om samtycke med oss på våra officiella kanaler på Instagram, Facebook och LinkedIn.