I veckans avsnitt pratar vi med TV-personligheten, evenemangsarrangör och poddaren Cato Helleren, som erövrade våra hjärtan som den charmiga servitören i ”Första Dejten”.  Cato är en stark röst i hbtqi-communitys arbete för frihet och jämlikhet – bland annat genom podden ”Två Bögar och en Podd” där han krossar fördomar tillsammans med Kim Silverbreider.

I avsnittet berättar Cato om sin svåra uppväxt med våld i hemmet, där hans mamma blev misshandlad. Cato ger oss en omskakande inblick i hur våldets ärr länge fortsatte att prägla hans vuxna liv. Det är ett ämne som Cato aldrig tidigare har delat med sig av på det här sättet. Han reflekterar över vikten av att bryta  våldsspiraleroch ger råd till personer som utsatts för – eller utsätter andra för – våld i nära relationer.

Tillsammans med Prata om Det-poddens värdinna Suzann Larsdotter belyser Cato också skadliga normer, vanföreställningar och fördomar som påverkar hbtqi-personer. Vi resonerar kring hur vi tillsammans i communityt kan utmana de snäva normerna för att skapa bättre möjligheter till trygga relationer och bra sex med verkligt samtycke på våra egna villkor.

I avsnittet berättar Cato också hur han gick till väga för att genom våldet, homofobin och hatet bli den han är idag – en lycklig människa. 

Lyssna nu: