Transit Stöd och Samtal 15-25 år

Transit startade 2010 och har sedan dess drivit grupper för unga transpersoner i och utanför transvården. Dessa grupper är tänkta att vara ett tryggt sammanhang där en kan träffa andra i liknande situation att dela erfarenheter med. Här nedan kan du läsa om de båda grupperna.

Samtalsgruppen

Samtalsgruppen är till för dig som är mellan 15-25 år och har funderingar kring din egen könsidentitet och/eller könsuttryck. Oavsett om du precis har börjat dina funderingar eller om du har haft de hela livet är Samtalsgruppen ett ställe där du kan prata om det du behöver. Till gruppen kan en gå för att få vara sig själv och träffa andra med liknande erfarenheter.

Kanske känner du dig varken som kille eller tjej, eller så upplever du att det kan variera från olika tider, kanske vill du förändra din kropp så att den känns mer som din kropp eller så har du andra erfarenheter av könsidentitet och trans. Detta och mycket mer snackas det om i samtalsgruppen. Det som du tycker är viktigt, tycker vi är viktigt.

Samtalsgruppen hålls av två ledare som själva har erfarenhet av att vara trans på något sätt.  Att vara med i gruppen är gratis och det brukar vara mellan 6-14 deltagare i varje grupp. Gruppen ses 9 gånger.

Anmälan
Skicka ett mail med ditt namn, din ålder och 1-3 meningar om varför du vill gå gruppen till: transit@stockholm.rfsl.se. Märk mailet ”SAMTALSGRUPP”
Föranmälan krävs då varje samtalsgrupp har ett begränsat antal platser.

Hösten 2019 ges ingen grupp. Läs mer om Transits andra verksamheter här.

Stödgruppen

Stödgruppen är till för dig som befinner dig inom transvården och vill ha ett sammanhang där du tillsammans med andra kan få stöd och prata om saker som är viktiga för dig. Gruppen leds av två terapeuter, Eva och Kalle som har erfarenhet av att ha jobbat med transungdomar. Gruppen har max 8 deltagare. Vi träffas en gång i veckan under åtta veckor.

Att delta är helt gratis och som deltagare kommer du att ha möjlighet att dela erfarenheter med andra i samma situation, och få prata om vem just du är och hur du påverkas av processen av att vara i en könsidentitetsutredning. En viktig del av träffarna är att få syn på och formulera dina egna personliga behov.

Anmälan                                                                                                                     
Skicka ett mail med ditt namn, din ålder och 1-3 meningar om varför du vill gå gruppen till: transit@stockholm.rfsl.se. Märk mailet ”STÖDGRUPP”. Föranmälan krävs då varje samtalsgrupp har ett begränsat antal platser.

Hösten 2019 ges ingen grupp. Läs mer om Transits andra verksamheter här.