Hitta andra och läs mer

Som HBTQIA+ person kan man må bra av att träffa andra inom communityn. Du kan till exempel träffa andra genom att ta kontakt med din lokala RFSL-avdelning. Hos RFSL Stockholm finns det flera olika mötesgrupper, till exempel Queerkväll, Glittra med gråa hår, Golden Ladies, du kan hitta det som passar dig i menyn under fliken ”Verksamhet” eller kolla omkring på vår hemsida och sociala medier för nya grupper och aktiviter.

Det finns massor av digitala och fysiska mötesplatser där du kan träffa andra HBTQIA+ personer! Eftersom att vi har sett ett behov från målgruppen lesbiska, bisexuella och queera kvinnor som har sex med /gillar kvinnor (inkluderande cis, trans och icke-binära personer) att hitta mötesplatser – så vill vi tipsa om några platser här.

Här följer ett axplock av mötesplatser för queera kvinnor, med fokus på Stockholm:

BIPOC Queers

Separatistiskt rum inom Lesbisk makt för transpersoner, icke-binära och/eller kvinnor som är “black, indigenous and people of color”. Är du oavsett ålder, HBTQIA+ person och BIPOC? Är du även kvinna/tjej, ickebinär och/eller har transerfarenheter? Då har du hittat rätt!

Cinema Queer

Cinema Queer är Sveriges största internationella hbtq-filmfestival och äger rum sista veckan i september i Stockholm varje år. Cinema Queer grundades 2012 med syfte att bredda det heteronormativa biografutbudet i Sverige samt för att erbjuda Stockholmspubliken en stor bredd av queerfilm.

Clubwish

En separatistisk förening i Stockholm för kvinnor, transpersoner och/eller intersexuella med intresse för BDSM och fetischer.

Dyke March (Stockholm)

Dyke March är en demonstration som förenar och lyfter upp dykes. De använder begreppet ”dyke” som ett paraplybegrepp som inkluderar en stor mångfald av människor som alla kan ha gemensamma erfarenheter och upplevelser av att existera i världen. Denna demonstration syftar till att förstärka våra röster, att bekämpa marginalisering och främja HBTQIA+ gemenskapen. Aktiva under sommaren!

ELLA Community

Du kan nå ELLA via Meetup.com. ELLA communityn syftar att skapa en stark gemenskap bland queera kvinnor och icke-binära personer genom att träffas på olika, ofta gratis, evenemang runt om i Stockholm. Hit kommer personer med olika bakgrund som är öppensinnade och vill vara en del av communityn och bygga ett starkt nätverk.

HERA

HERA är en klubb för lesbiska, queera kvinnor och icke-binära, men alla queera personer är välkomna. Fester ordnas regelbundet i Stockholm.

Hotellhänget

Hotellhänget nås via facebook. Hänget har vuxit fram som ett alternativ till fasta klubbar och barer för tjejer som gillar tjejer. Gruppen träffas var femte fredag på olika hotell, och de välkomnar alla ”brudar som gillar andra brudar och att sitta i hotellbarer”. Bli medlem i facebook-gruppen och läs mer.

Klubb Moxy

Klubb Moxy i Stockholm är en av de största lesbiska klubbarna i Sverige. Fester och evenemang äger på olika platser runt i Stockholm, bland annat på Nalen och under Pride.

Lesbiska Bokklubben

En bokcirkel som går att nå via Facebook. Medlemmarna är kvinnor och icke-binära vars läggning hamnar utanför heteronormen. De läser och/eller lyssnar på lesbisk litteratur och ses för att prata om de.

Lesbiskmakt

Ideell förening med syfte att bredda förståelsen och innebörden av begreppet ”lesbisk”. Skapar, sprider och bevara lesbisk kultur och historia i hela landet. Arrangerar mötesplatser, aktiviteter, evenemang och nätverk för kvinnor, icke-binära och personer med transerfarenheter.

Sapphonia kvinnokör

Kvinnokören Sapphonia har funnits sedan 1984 och hette från början Kvinnohuskören. Kören är en obunden förening hemmahörande i Stockholm. Körens ändamål är att genom körsång och konserter utvecklas musikaliskt och synliggöra lesbisk kultur och musik. Repertoaren är blandad och består av såväl klassiskt som modernt material.

QUEER VARDAG

Här kan du hitta en mängd av information för en queer vardag! Till exempel vilka HBTQIA+ verksamheter och organisationer det finns, vilka evenemang, regelbundna sammankomster och träffar det finns nära dig, var och när nästa Pride festival arrangeras. Queer vardag syftar till att alla ska ha möjlighet att leva sina allra bästa liv och skapa autentiska queera vardagar!

Läs mer – För dig som har och/eller vill ha barn:

Har du fler tips som borde finnas med här? Maila till: Fabienne.jonsson.endl@stockholm.rfsl.se