Generation hbtqi

Saknar du en lesbisk mormor, queera barnbarn eller en vän att tala med om livet och åldrandet under regnbågen?

Generation hbtqi skapar möten över generationsgränser. Vi ordnar tematräffar och fixar fikasällskapet. Vi delar erfarenheter och berättelser från olika generationer. Vilka kamper har vi gemensamt? Vad kan vi lära av varandra?

HUR FUNKAR DET? Vi arrangerar träffar för hbtqi-personer i olika åldrar. Träffarna har teman om aktuella och existentiella frågor som rör åldrande, hbtqi, vår historia och kultur. Vi träffas på RFSL Stockholm eller på Regnbågen – Seniorboende för Hbt-personer och kan även samarbeta kring tematräffar eller regnbågsfika på vård- och omsorgsboenden, servicehus och dagverksamheter i Stockholms län.

Vill du besöka någon av alla våra mötesplatser där seniorer och äldre hbtqi-personer samlas på RFSL Stockholm, exempelvis Golden ladies, Gayseniorerna eller Transcaféet? Vi kan erbjuda ledsagning hit. Är du i din vardag eller yrkesroll engagerad i frågor som rör äldre hbtqi-personers rättigheter och möjligheter att mötas inom eller över generationsgränser? Hör gärna av dig om du är intresserad av att bli volontär eller samverka!

KONTAKTA OSS
Projektledare Jo Tengblad Söder
jo.tengblad.soder@stockholm.rfsl.se
0763948342

HÖSTENS TRÄFFAR 2023

Generation hbtqi är en del av projektet Glittra med gråa hår som drivs av RFSL Stockholm med stöd från Folkhälsomyndigheten 2021-2023.